Tips for bedre bilder

Fem tips til bedre bilder

Det er ikke alle ”Kodak-moments” som blir rettferdiggjort. Men det er håp for den som er glad i ta bilder, men kanskje ikke en dreven fotograf. Med noen enkle grep kan du enkelt ta bilder som absolutt er verdt å ta vare på. For det er vel viktig at du er fornøyde når du sender bilder til fremkalling"? Med noen enkle grep kan det være at du raskt får fotobok på fotobok med flotte bilder?

Bakgrunn

Uavhengig av hva du skal ta bilde av, spiller bakgrunnen inn. Den kan forsterke eller ødelegge et godt motiv.

Hvis du for eksempel skal ta et bilde av en person, hvor fokus skal ligge på ansiktet, er det viktig at bakgrunnen er med på å tydeliggjør ansiktet, fremfor å tiltrekke seg oppmerksomhet eller viske ut skillene mellom personen og bakgrunnen. Tar du bilde av et fint monument eller byggverk som noen skal stå ved siden av, hva er viktigst? Personen? Monumentet eller størrelsesforholdet? La slike ting spille inn på hva du fokuserer på.

Flytt deg

Ikke vær redd for å stå for nærme det du skal ta bilde. Hvis du skal ta bilde av en statue eller en person, er det jo ikke nødvendigvis alt rundt som skal være med. Bestem deg for hva som er viktig for bilde, og plasser deg i passe avstand i forhold til det. Kan du flytte objektet? Da kan kanskje det være løsningen for å få det rette lyset eller bakgrunnen.

Vinkel

Noen motiv trenger å sprites opp. Ved å endre vinkel kan et mer normalt motiv bli spennende. Legg deg ned på bakken, still deg inntil en vegg eller kom deg høyere opp. Vær kreativ og se om det kanskje er enkelte ting ved motivet som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Det er ikke alltid rett forfra er det som gir det beste bildet. Å ta bilde av motivet fra siden kan også bidra til å gi det større dybde og spenning.

Gap over

Med digitalkamera er det ikke farlig om du tar med ”litt for mye” i bildet ditt. Du kan enkelt beskjære det i etterkant, og fokusere på det du vil.

”Snikfotografer"

Riktignok skal du ikke ta bilder av uten at de vet det. Men om du har mulighet, ta bilde av folk når de ikke følger med. Folk tar seg ofte bedre ut når de ikke forsøker å posere som en modell.

Komposisjon

Ikke alt står i veien, kanskje noe foran ditt hovedmotiv vil sprite opp bildet? Har du plassert motivet midt i bildet? Burde det kanskje være litt til siden? Sørg for at du har et tydelig interessepunkt i bildet, enten det er et objekt eller et område av bildet du vil skal få litt ekstra oppmerksomhet.

Med digital kamera har man jo den fordelen at man kan nesten ubegrenset med bilder. Ikke vær gnien, angrip motivet på ulike måter og gjør utvelgelsen i ro mak foran PC-en din senere.

Benytt deg av de enkle tipsene som er nevnt og du er på god vei til å ta bilder som du blir mer fornøyd med å vise frem.

Lykke til!

Om forfatteren

Didrik skriver og distribuerer artikler for et uavhengig digitalmarkedsføringsbyrå for en mengde kunder i ulike bransjer. Artiklene som distribueres skal kunne anvendes som informasjon. Leseren bør allikevel alltid dobbeltsjekke informasjonen i artikkelen og ikke agere på basis av artikkelen.

"Ørene er to flak som er skrudd fast i hodet." (Frans, 5 år)

Copyright © All Rights Reserved