8 ting du ikke visste om Thailand

8 ting du ikke visste om Thailand

Thailand har en sterk plass i nordmenns hjerter som en yndet ferieplass. I 2009 var det nesten 200.000 nordmenn som valgte Thailand som sitt fremste feriemål. Men, det er ofte mange ting man ikke helt skjønner i Thailand. Visste du for eksempel dette om smilets land?

 

Thailand er blitt et yndet ferieland for norske turister på tur. Trass i uroligheter i landet øker stadig tallet på norske turister som ønsker seg en tur til Thailand. Ofte er det også slik at de som har vært der en gang gjerne kommer tilbake og tilbake og tilbake gang på gang. Langt de fleste drar til steder som Phuket, Koh Samui, Pattaya eller Hua Hin. Dette er helt typiske turiststeder og man får ofte samme opplevelse som om man hadde tatt en tur til en annen typisk sydendestinasjon. Dårlige show, høyt priset mat og drikke, strender og hotell. Men, det blir stadig flere som også søker seg bort fra disse typiske turistdestinasjonene og velger andre feriesteder i Thailand. Det finnes til og med nordmenn som driver resort i Isaan (nord-østlige Thailand) og plasser som Chiang Mai, Chiang Rai og Ayutthaya (Thailands tidligere hovedstad) kan også anbefales på det varmeste. Thailand oppleves for mange som både eksotisk og veldig annerledes enn norge, i forhold til de mere normale charterdestinasjonene. Dette kan nok også stemme. Går man Thailand litt mere ettertrettelig i sømmene finnes det faktisk mye som er veldig ulikt det som er normalt for en traust nordmann.

 

Visste du dette om Thailand?

 

1. Frem til 1913 hadde kun et fåtall thailendere offisielle fornavn, og ikke bare kallenavn.

 

2. I følge thailandsk lov kan en mann kreve medgiften (sin sod) tilbakebetalt om det skulle vise seg at fruen ikke er jomfru når bryllupet inngås.

 

3. Thailand er innehaver av verdens minste hangarskip. "Chakri Naruebet" har kapasitet til 10 fly, kostet 7 milliarder baht å bygge og fikk sin jomfrutur i 1997.

 

4. I 1939 ble det innført påbud om å reise seg når nasjonalsangen spilles.

 

5. I følge en australsk undersøkelse er thaiene de som ser mest tv i verden.

 

6. I følge thailandsk media er tidenes mest besøkte kongelige hendelse på verdensbasis da Kong Bhumiphol feiret 60 år, og ca. en million mennesker kom for å hylde ham.

 

7. I 2000 kunne man kjøpe en ny bil med bare én thailandsk seddel. Da ble det produsert en serie med 500.000 baht-sedler i forbindelse med Kongen og Dronningens 50-års bryllupsdag.

 

8. James Bond-filmen "The Man With the Golden Gun" var den store døråpneren for utenlandsk turisme til Thailand. Etter at filmen ble vist i 1974 ble Thailand på kort tid overstrømmet av millioner av turister fra hele verden som ville besøke de naturskjønne stedene.

 

 

 

Om Forfatteren

 

Ferie i Thailand kan anbefales på det varmeste. Har selv reist rundt omkring i Thailand og sjekket ut hotell i pattaya og hotell i phuket. Men, selv om disse plassene er greie nok kan det også anbefales å ta seg en tur andre plasser, som f.eks. chiang mai eller ayutthaya.

Image courtesy of Baitong333 / FreeDigitalPhotos.net

"Kua parrer seg med oksen for å få kalver. Oksen gjør det fordi den har lyst."

(Sverre 6 år)

Copyright © All Rights Reserved