Romantikk i Paris

Romantikk i Paris

Paris har tiltrukket forelskede par i århundrer – byens gater er en elegant bakgrunn for romantiske turer og søte kyss. Fra rolige spaserturer hånd i hånd gjennom grønne hager, til middager med levende lys på et kveldscruise, "l'amour" blomstrer alltid i denne fascinerende byen.

 

Den beste utsikten i byen

Hvis du kunne tenkt deg et alternativ til Eiffeltårnets utsikt, hva med utsikten fra Arc de Triomphe? Når du har gått opp alle trappene i dette kjente monumentet, får du en fantastisk 360 graders utsikt over hele Paris.

Fra torget foran Sacre Coeur får du også flott utsikt over byen, men vær tidlig ute for å unngå de store folkemengdene. River Gauche er kjent for å være en av Paris’ mest romantiske distrikter, og har tiltrukket mange kjente ansikter i løpet av årene, for eksempel Pablo Picasso, Henri Matisse og Ernest Hemingway.

 

Musee D’Orsay har utsikt over Seinen, men de besøkende kommer nok mest for å se på de imponerende kolleksjonene – her er blant annet malerier fra Monet, Renoir, Van Gogh, Degas og Cezanne. På denne siden av Seinen kan du også besøke Jardin du Luxemburg som er de gallo-romanske badene i nærheten av Cluny og Sorbonne.

 

På et cruise langs Seinen i en Bateaux Mouche får du en unik utsikt mot Eiffeltårnet og Notre Dame. Et kvelds- eller middagscruise med sprudlende champagne og romantisk musikk er en perfekt måte å avslutte en dags sightseeing på.

 

Parker og hager

Det er mange offentlige parker i Paris hvis du har lyst på en liten rusletur eller trenger å finne litt ro vekk de travle bygatene. Bois de Vincennes i det 12. arrondissement er et populært sted spesielt i helgene – her kommer mange lokale for å gå tur med hunden, jogge eller slappe av langs innsjøen. Tuilieries-hagene i hjertet av Paris er også verdt å nevne – her er grønne plener, elegante statuer og benker hvor man kan sitte i skyggen og nyte fred or ro. Når du er klar til å møte verden igjen, er du bare en kort spasertur fra Louvre.

 

Shopping og Restauranter

Paris er en by som har et mangfold av shoppingmuligheter og restauranter for enhver smak og ethvert budsjett. Designerbutikkene og elegante smykke- og diamantbutikker i Place Vendom og Rue St Honore tiltrekker seg de rikeste kundene, og deres limousiner blir møtt av uniformerte concierge. Hvis du er ute etter smykker for å imponere, ta turen til Van Cleef et Arpels. Den ligger i chic bydel, og til og med parkeringshuset oser parisisk eleganse.

 

Rive Gauche var en gang en av de fattige adressene i Paris, men er nå hjem til noen av de flotteste adressene i for eksempel St-Germain-des-Près distriktet. En vandring i de trange gatene avdekker skjulte kunstgallerier, bruktbokhandel, antikvitetsbutikker og boutique hoteller. Innta en sen middag i en av de mange bistroene eller barene i det livlige Latinerkvarteret, og avslutt kvelden med en spasertur i måneskinnet til Pont de l'Archeveche og se de tente tårnene på Notre Dam.

 

Kongelige palasser

Ingen tur til Paris er komplett uten en tur til det imponerende slottet Versailles for å gå i fotsporene til Louis XIV. Hvis en guidet tur i palasset er ikke helt er din smak, så er den velflidde hagen vel verdt et besøk. På en varm dag kan man ha piknik i hagen, slappe av på det grønne gresset og nyte utsikten over innsjøene og fontenene. Om sommeren har palasser flere arrangementer, så du kan avslutte Paris-turen i kongelig stil med en kveld med musikk, magiske lyseffekter og dansende fontener. For en mer intim atmosfære, prøv Chateau de Fontainebleau. Paviljongen huser flere høytidelig dekorerte statlige leiligheter, mens hagene og områdene rundt har en mer avslappet atmosfære.

 

 

Om Forfatteren

 

Bestill din leiebil Frankrike og leiebil Paris hos eLeiebil. Skal du til et annet land? Du finner også leiebil Spania eller leiebil USA og mange flere destinasjoner verden rundt.

Image courtesy of Vichaya Kiatying-Angsulee / FreeDigitalPhotos.net

"Dyr får avkom mens mennesker får avleggere." (Amund, 6 år)

Copyright © All Rights Reserved