Ti ting å gjøre på Kypros

Ti ting å gjøre på Kypros

Med hele 340 soldager i året er Kypros en reisefavoritt blant skandinaviske turister. Foruten et herlig klima og nydelige strender kan øya by på en spennende historie som går helt tilbake til antikken. Solias reiseledere har nå samlet en liste over ti ting som bør oppleves under reisen til den tredje største øya i Middelhavet.

 

Med hele 340 soldager i året er Kypros en reisefavoritt blant skandinaviske turister. Foruten et herlig klima og nydelige strender kan øya by på en spennende historie som går helt tilbake til antikken. Solias reiseledere har nå samlet en liste over ti ting som bør oppleves under reisen til den tredje største øya i Middelhavet.

 

1. Lag en hyggelig liten frokostpiknik og se soloppgangen på stranden Connos Bay.

 

2. Se solnedgangen fra toppen av Cape Greko, med fantastisk utsikt over havet og Ayia Napa.

3. Besøk hovedstaden Nicosia. Dels for den gode shoppingmuligheten, men pass også på å ta med passet så du kan krysse grensen og gå over til den Tyrkiskokkuperte delen. Nicosia har for øvrig også flere historiske museer for den som er interessert.

4. Kypros er kanskje ikke det første stedet man tenker på når det kommer til fotturer, men øya har masser av uberørt og vakker natur for de som liker å ta turen til fots. Det finnes flere anbefalte naturstier i Troodos og Akamas-områdene.

5. Kypros har flere gode valgmuligheter når det kommer til golf. De fleste banene ligger i vest ikke så langt fra Phapos.

6. Å kjøre rundt på egenhånd er en ypperlig måte å oppdage øya helt på egenhånd. Veiene slynger seg gjennom skog og mark oppover Troodofjellet. Her får du oppleve vakker natur, fine utsikter. Et tips er å besøke noen av de mange klostrene som finnes her oppe. Mest besøkt er Kykkos kloster på 1300 m.o.h. Visstnok er det venstretrafikk, men veiene er av god kvalitet og det er bra skiltet på både gresk og engelsk. Dessuten så har alle leiebiler røde registreringskilter så andre trafikkanter kan se og forstå at du ikke er vant til trafikken her.

7. Det finnes mange små koselige lokale tavernaer som serverer ordentlig tradisjonell kypriotisk meze. Bordet blir fort dekket med mange småretter. Et tips er å være litt forsiktig i begynnelsen da de tyngste rettene alltid kommer sist. Et sted mellom klokken 18 og 23 er normale serveringstider. Er du heldig får du også litt underholdning med kypriotisk folkedans til maten.

8. Strendene rundt Ayia Napa regnes som de fineste på øya. Her finner du kritthvit sand og glassklart vann, og vannsport finnes på samtlige strender. Det finnes også mange strender rundt om på øya, ikke minst på den nordlige delen der Golden Sands med sine sanddyner og havskilpadder er den fineste.

9. Kypros har i løpet av året flere festivaler. Har du interesse for vin bør du besøke øya i den siste halvdelen av september da vinfestivalen i Limassol finner sted. Hit strømmer tusenvis av lokale og turister for å få gratis smaksprøver av de lokale vinene. Youth Festival, Jazz Festival og Ayia Napa Festival er bare noen av de mange hendelsene som man på ulike tider av året har mulighet til å oppleve.

10. Er man på ferie skal solen selvfølgelig nytes. Fra både Ayia Napa og Fig Tree Bay (lokalt kalt Protaras) går det daglig flere hyggelige og rimelige båtturer hvor du kan koble helt av. Her er det flere badestopp i bukter og viker, og på avstand kan du skimte den øde og forlatte byen Famagusta som har stått tom siden okkupasjonen i 1974.

 

 

Om Forfatteren

 

Tipsene er gitt av Solias reiseledere på Kypros.

Image courtesy of Rosemary Ratcliff / FreeDigitalPhotos.net

"Mamma'n min er så veldig pen, for hun har så veldig lange pupper." (Bjarne 6 år)

Copyright © All Rights Reserved